Sme v semifinále!

29.03.2003 Celý región

3. zápas play-off:\r\nChemes Humenné - VK PU Prešov 1:3 (22, -17, -20, -20), na zápasy 1:2\r\nPU: Kempa, Škvarek, Červeň, Sopko st. , Špaček, Tholt (libero Ondru...
3. zápas play-off:
Chemes Humenné - VK PU Prešov 1:3 (22, -17, -20, -20), na zápasy 1:2
PU: Kempa, Škvarek, Červeň, Sopko st. , Špaček, Tholt (libero Ondrušek, Soták, Sopko ml. , Váhovský). Hralo sa 90 minút, pred 500 divákmi rozhodovali Hank a Porvazník.

V treťom stretnutí I. kola play-off dokázali prešovskí vysokoškoláci zvíťaziť na humenskej pôde a otočili tak vývoj série hranej na tri víťazstva vo svoj prospech. Domáci začali pred zaplnenou halou lepšie, dokázali viac vyťažiť z nervozity na oboch stranách a keďže urobili predsa len menej chýb ujali sa vedenia. V ďalších dvoch setoch však Prešovčania podstatne zlepšili servis a hru na sieti. Skutočnou osobnosťou v ich celku sa stal Sopko st. (27 bodov) a v celku hladko otočili 1:2. V štvrtom dejstve ešte humenné priebeh zdramatizovalo, viedlo ešte 18:17, v koncovke však urobilo nepochopiteľné chyby, ktoré dokázali hostia využiť a víťazstvo si už nenechali vziať.

4. zápas play-off:
Chemes Humenné - VK PU Prešov 0:3 (-23, -23, -22), na zápasy 1:3
PU: Kempa, Červeň, Škvarek, Sopko st. , Špaček, Tholt (libero Ondrušek).
Hralo sa 71 minút, pred 600 divákmi rozhodovali Porvazník a Hank.

Štvrté stretnutie série rozhodlo o postupujúcom do semifinále. Stal sa ním VK PU Prešov, ktorý dokázal vyhrať oba zápasy na humenskej palubovke. Najväčším súperom domácich bol psychický tlak, ktorý pociťovali počas celého duelu. Prešovčania mali hru v rukách, nepustili Chemes do vážnejšieho pokusu o zvrat v sérii. Keď vysokoškoláci, podporovaní početnou skupinou svojich priaznivcov, zvládli aj koncovky setov, zabezpečili si postup medzi najlepšie štyri tímy extraligy. V semifinále sa stretnú s Púchovom.
 

Vyberte región